Drottning Elise bär på en hemlighet. En pinsam hemlighet som ingen i hela världen vet om, ingen utom hovfrisören…
Men det kan vara tungt och svårt att ensam bära en stor hemlighet . Hovfrisören får ont i magen och söker hjälp hos doktor Pom Pom som ger goda råd. Vad händer med hemligheten när hela staden verkar veta om den och vill de verkligen ha en drottning med Hästöron?
Med barnens hjälp vågar drottningen äntligen visa sig som hon är!
Med fysiskt spel, lek, rytm, sång och rörelse berättas folksagan Prinsen med åsneöron på ett nytt sätt.
Laikos spelstil inspirerar barnen till delaktighet under föreställningen och till att med enkla medel leka berättelsen vidare på egen hand.
Kom och dansa och sjung med clownerna i en allsång om vänskap!
Med dans, rytm och rörelse sjunger vi oss igenom kompisskapets kringelikrok-vägar. Att säga ja, att säga nej och att säga vad man behöver är några av de utmaningar clownerna ställs inför. Kan man ha mer än en bästis? Vad händer när vi inte tycker lika eller när vi vill olika saker? Vem bestämmer? Hur blir vi sams? Det här är frågor som dyker upp under föreställningens gång och som clownerna på ett lekfullt sätt försöker hitta svar på i relation till varandra.
Välkommen att boka denna interaktiva clown-föreställning med workshop-inslag, där barnen inte bara är publik, utan en aktiv del i föreställningen. Clownernas allsång passar därför både som Skapande skola aktivitet med temat vänskap, och också som en helt vanlig föreställning med syfte att underhålla och aktivera.
Här finner du vårt pedagogiska material:
Den lille prinsen lever ensam på sin planet. Han söker en vän. En dag landar det ett frö på planeten. Ett frö till vänskap? I sitt sökande efter en vän möter prinsen blomman, en drottning, en riddare och en kartritare. De olika karaktärerna ur boken gestaltas på ett roligt, aktuellt och igenkännande sätt.
Med humor och lek, - med poesi, teater, dans och musik, berättar vi sagan om ”Den lille prinsen" av Antoine de Saint-Exupery.
Föreställningens teman är vänskap, ensamhet, utanförskap.
Förståelsen av vårt spel är inte avhängigt kunskaper i svenska eller förståelse av verbal kommunikation.
För mer information se pedagogiskt material nedan samt länk.
Tillgång till eluttag
I föreställningen Minas resa möter vi en flicka som på grund av krig i hemlandet tvingas att fly.
Ur ett barns perspektiv får vi uppleva Minas resa till ett nytt land.
Hennes resa går såväl över hav och land som genom glädje, sorg, lek, saknad och mod.
Publiken får följa med på en egen resa fylld av upplevelser och känslor där de kan möta, förstå och känna empati både för sig själv och för andra.
Berättelsen gestaltas genom teater, dans och levande musik.
Det är ett samarbete mellan Teater Laikos och Azadi Scenkonst samt frilansande musiker Johan Nilsson.
Regi: Helene Bergström.
För mer information se:
© Copyright. All Rights Reserved.